Rad i putovanje

Da li je to zbog krize uslijed koje su mnogi izgubili posao, ili zbog neke neopipljive, ali itekako stvarne promjene svijesti zbog koje ljudi, posebice nove generacije traže više životnog iskustva, upoznavanje svijeta iz prve ruke, život ispunjen uzbuđenjima, život koji se živi dan po dan,…ili zbog nekog sasvim drugog razloga…ali sve više čujem o ljudima koji su dali otkaz, ostavili svoj život te krenuli u životnu avanturu lutanja po svijetu. Takve me priče uvijek iznova oduševe, ali uvijek mi se nameće pitanje financiranja takvog podviga.

Mogućnosti su brojne, samo trebate biti domišljati, kreativni i nadasve otvoreni za nova iskustva.

Dakle, iako niste izvorni govornici, ipak možete podučavati engleski, i to u državama kao što je Južna Koreja, Tajland, Japan i druge.

Resortovi diljem svijeta više su nego otvoreni za zapošljavanje tijekom sezone, posebice ako se radi o egzotičnim mjestima, u vama kao europljanima vide korisnu radnu snagu je razumijete klijente, odnosno njihove navike i želje.

images

Hosteli su također odlično mjesto gdje možete naći privremeni posao.

Ako imate neku posebnu vještinu (IT, grafički dizajn, znanje nekog jezika i slilčno), svakako razmislite o freelance online poslovima.

Navodno kao bijelac/bjeljkinja imate dobre šanse da se privremeno zaposlite u nekom Bollywoodskom filmu. Nije neka lova, ali svakako zvuči zabavno:)

Sezonski poslovi također mogu biti dobar izvor zarade.

Ako imate smisla za pisanje i fotografiranje, mogli biste fotkati i pisati o vašem putovanju te fotke i članke ponuditi novinama i časopisima.

Ukoliko posjedujete neko znanje ili vještinu (joga, glazba, masaže) svakako to možete barem probati unovčiti.

Kako biste krenuli na putovanje vašeg života potebno vam je malo hrabrosti i malo novaca kojim ćete se otisnuti u veliki svijet. Tu vam mogu pomoći krediti kojih se dobiva brzo i lako. Ne dajte da vam novac bude prepreka za ono što želite vidjeti i napraviti.

Za još neke ideje o poslovima koje bi mogli raditi kliknite ovdje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s